Home
FILOSOFIE
NIEUWS
KUNSTENAARS
GALLERY
SPONSORS
AGENDA
CONTACT

 

FILOSOFIE

 

Wat gebeurt er als je een kunstenaars van verschillende disciplines bij elkaar brengt? Juist ja! Dan krijg je kunstzinnige kruisbestuiving!

Daarmee is Synergetic Art geboren, Art waarbij er synergie tussen de verschillende uitingen van kunst ontstaat.

Bij Synergetic Art werkt een kleine groep kunstenaars gedurende een gering aantal maanden, in een locatie welke daarvoor wordt toegekend, samen aan een expositie.

Gedurende deze periode inspireren de kunstenaars elkaar en vullen elkaar aan, en ontstaat er daaruit synergetische kunst: kunstobjecten waarbij de afzonderlijke disciplines van de kunstenaars met elkaar zijn gecombineerd.

Synergetic Art vormt een interessante variant op het concept van broedplaatsen. Door de kunstzinnige kruisbestuiving welke Synergetic Art impliceert krijgt de kunstbeleving een nieuwe dimensie, en kunstenaars die hieraan deelnemen kunnen nog krachtiger en ge´nspireerder met behulp van hun kunst met de wereld communiceren.

De sociaaleconomische contributie van Synergetic Art bestaat niet slechts uit deze krachtige communicatie. Ook de instellingen die hun panden (tijdelijk) beschikbaar stellen als atelierruimte kunnen hierdoor de tijdelijke leegstand van deze panden opheffen.   

 

 

  Voor meer informatie mail info@synergeticart.nl