Home
FILOSOFIE
NIEUWS
KUNSTENAARS
GALLERY
SPONSORS
AGENDA
CONTACT

 

KUNSTENAARS
   

Dick van Egmond

deelname in Synergetic Art 000,Synergetic Art 001

Ik, Dick van Egmond, 47 jaar en afkomstig uit Abcoude, ben sinds 2006 begonnen met het tekenen en schilderen bij de inloopacademie in Amsterdam Zuid. 

Deze teken- en schildercursus was tevens een oriënterend voorbereidingsjaar voor een eventuele academische opleiding. Tijdens deze cursus heb ik Rachel Getrouw, initiator van Synergetic Art, leren kennen en zij heeft mij aan de hand van mijn werk gevraagd om deel te nemen aan deze expositie. 

De stijl die mij het meest inspireert, is de realistische stijl. Door aan deze expositie deel te nemen hoop ik nieuwe inspiratie te vinden en nieuwe ideeën op te doen van mijn mede-exposanten.

Rob van Wijngaarden

deelname in Synergetic Art 000,Synergetic Art 001

Rob is geboren in 1959, maar pas in 1999 begon hij met tekenen en schilderen. Het thema van zijn werk is vrouwelijk naakt. Zijn werk toont hoe verschillende modellen tot verschillend werk inspireren. Door de strakke lijnen en heldere kleuren heeft het werk iets van Pop Art. Maar de koelheid en zakelijkheid van Pop Art is overboord gegooid en vervangen door de warme interesse in het vrouwelijk model van Matisse.

Rob doet mee aan Synergetic Art omdat hij altijd op zoek is naar nieuwe invalshoeken voor zijn thema, en hij verwacht dat hij in de samenwerking met kunstenaars uit andere disciplines die nieuwe invalshoeken kan vinden.

Meer informatie over Rob van Wijngaarden kunt u vinden op zijn website www.robvanwijngaarden.nl

 

Peter Janssen

deelname in Synergetic Art 000,Synergetic Art 001, Synergetic Art 002

Als kunstenaar ben ik, Peter Janssen (Amsterdam, 1951) een autodidact. Mijn oog voor leven, dood, licht, donker, structuur en schoonheid van details brengt mij doorlopend in een staat van verwondering. In mijn werk probeer ik de chaos aan indrukken en beelden te catalogiseren en die verwondering om te zetten in een voor mij overzichtelijk landschap van gevoel door beeld.
 
Bij deze portraits of- project op canvas, worden de van het onderwerp gemaakte foto's digitaal in formaat op elkaar afgestemd. En vervolgens in een 5 kwadraat symmetrisch stramien geplaatst. Een portraits of project bestaat elke keer uit één unieke print op canvas. Op formaat 40 x 60 cm en/of 100 x 150 cm. Van diverse projecten zijn ook series van 10 gemaakt op het formaat 20 x 30 cm.

Voor meer informatie en prijzen zie de website

www.portraits-of.nl

 

Silvia Passos

deelname in Synergetic Art 000,Synergetic Art 001, Synergetic Art 002

Silvia Passos (1975) is edelsmid en werkt sinds een paar jaar zelfstandig. Zij laat zich met fantasie inspireren door alles wat haar interesseert zoals fotografie, schilderkunst, muziek, dans, het menselijk lichaam, oude culturen, symbolen, moeder natuur en alles wat om haar heen gebeurt.
 
Zij combineert graag ruwe/natuurlijke materialen met strakke metalen vormen waardoor er interessante contrasten ontstaan. Haar ontwerpen zijn functioneel, tijdloos en met aandacht voor de details uitgewerkt en versierd.
 

Door deel te nemen aan SA en samen te werken met kunstenaars uit andere disciplines wilt zij inspireren en geïnspireerd worden, hetgeen volgens haar tot een mooi, interessant geheel kan leiden.

 

www.silviapassos.nl

Tessa Koopmanschap

deelname in Synergetic Art 002

Tessa Koopmanschap is mijn naam. (1952). Ik leef en werk in Amsterdam, waar ik mijn inspiratie opdoe uit mijn omgeving, mijn ervaringen en mijn ervaringen met anderen. Wat me intrigeert is: hoe verstaan wij elkaar?Dit verstaan gaat over open staan voor de visie van een ander, wat die aan mij kwijt wil en vice versa.

Het spanningsveld tussen verschillende polen, waar ruimte ontstaat voor “nieuw”,wekt mijn nieuwsgierigheid .Dit uit zich in mijn werk door het materiaalgebruik en de vormgeving, waarin de zeggingskracht van gedachten zichtbaar wordt.

Door mijn deelname aan Synergetic Art word ik de ene pool en de ander de andere pool. Door het gelijktijdig aan eenzelfde thema werken is de spanning tussen a en b optimaal. Deze situatie is voor mij een nieuwe. Ik ben ervan overtuigd dat de meerwaarde van deze kruisbestuiving zichtbaar wordt in ons werk.

Bruno Filho

deelname in Synergetic Art 002

Ik ben gesettled in Amsterdam. Het brengt mij inspiratie vanuit verschillende hoeken. Zo veel gezichten en verschillend gedrag;het brengt mij in extase....!

Vandaag ben ik een beetje ouder,en daarom maak ik meer tempo; geef tempo…pauzeer…observeer…ben rustiger, minder impulsief...

ik zie de wereld om me heen,de economie niet zo goed,dat laat mij creëren vanuit het niets,

terug naar het begin…recycling…

met die gedachte maak ik beelden van papier,boetseer ik met papier… geef ik vorm en….....kan ik alle kanten op gaan.

Magie, energie, figuren die vanuit mijn gevoel ontstaan,

nu is het tijd voor lachen, tijd voor geboorte, een nieuw begin!

www.brunofilho.com

 

 

 

  Voor meer informatie mail info@synergeticart.nl